31.12.2010

Ajatuksia vuodesta 2010

Uusi vuosi on taas alkanut, perinteisesti täytyy tehdä muistelot edellisen vuoden kuulumisista. Näin kun käyn vanhoja päivityksiä läpi niin huomaan miten hyvä on kun on tullut kirjoiteltua edes sen mitä oon kirjoitellut. Ei sitä voi muistaa mitä kaikkea kivaa ja vähemmän kivaa on saanut kokea mun rakkaiden koira kaverieni kanssa. Näin jos lonkalta heittäisin niin päälimmäisenä tulisi vaan mieleen et meillä on mennyt vaan huonosti. Blogin vanhoja päivityksiä selaillessa, löytyihin siellä monta onnistumistakin. Miks noi epäonnistumisen vaan tuntuvat tulevan päälimmäisenä mieleen:/ Eli jatkossakin pitäisi vaan jaksaa kirjoitella, ihan vaan vaik siks et muistais ne onnistumisetkin!


Tähän vuoteen kisareissuja mahtuu vähemmän kun aikaisempin, toivonkin et tänä vuonna se asia korjaantuu. Ahvenanmaalla käytiin tammikuussa ja toukokuussa huippu seurassa kuinkas muutenkaan! Noi reissut vaan ovat aina olleet ihan huippuja. Tammikuun Ahvenanmaan videoita kun katsoin niin oli meidän kaksvuotias pikku Ebba silloin jo aikas taitava menijä, se on sellainen kuuliainen ja varma. Myös Soolon menoa ja omaa ohjausta kun katsoin niin oonks mä taantunut alkuvuodesta??? vai onks Soolon menoo tullut enemmän traivia niin kuin muutamat tutut väittävät ja mä en vaan pysy ton koiran kanssa samassa tahdissa?


Helmikulla oli meidän jokavuotinen ja odotettu loma reissu, tälläkertaa kohde oli Thaimaa ja Khao Lak. Nanne oli ensimäisen kerran matkalla mukana ja nautti lämmöstä ja lomailusta siinä kuin mekin. Nanne odotteleekin jo maltamattomana tulevaa Malesian reissua =) Mukava oli itsekin rentoutua, kun tiesi et koirat saivat kotona mitä parhaimman hoidon Veeran hoivissa.


Toukokuulla oli Caraydan kennelin toiminnallinen koira leiri mihin minulla oli kunnia osallistua koirineni. Oli mukavaa tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja ympärillä pyöri monta taitavaa ja kaunista vesikoiraa. Pääsin kokeilemaan Soolon kanssa meille ihan uutta lajia mejää. Soolohan oli ihan lunnonlahjakkuus, se kykeni hienosti jäljestämään mun ja Terhin tekemän jäljen =) ne ketkä tietävät minut ja Terhin niin osaavat arvostaa meidän taitavia jälki koiria ;) no joo silläkin kertaa tuli hoideltua se jälki ja jotain muuta siinä sivussa....Olis ihan mielenkiintoinen laji mutta mistä aika kaikkeen kivaan?


Oli meillä kesällä äijälähtökin. Kun koiraa ohjaa ihminen mikä ei aijemmin ole lajia harrastanut huomaa miten haasteellista lajia harrastammekaan. Vaatii tunteja ja eräitä toistoja et ohjaus lähtee selkärangasta. Kun koira osaa mut ohjaaja ei niin sekin on viellä helpompaa kuin kumpikaan ei osaa. Meiltä Sauli ja veljeni Tero lähtivät rohkeasti yrittämään koirilla mitkä osasivat mut ohjaajat eivät. Oli Sauli ja Soolo jopa palkinnoillakin. Ne olivat hauskat kisat ja miten vieraskoreita koirat oivatkaan.


Soolon kanssa käytiin suheltamassa SM kisoissa ja MM karsinnoissa. Oli mielenkiintoista huomata miten jännitys iski minuun, iski tunne etten osaa mitään. En selvästikkään ollut valmis viellä niihin koitoksiin. Tulevana vuonna toivon et olisin valmiimpi ja viel molempien koirani kanssa. Meillä suurin ongelma on ettemme treenaa tarpeeksi ajan puutteen vuoksi, itsellä kun olis vapaata niin kesäisin kentällä on aina iltaisin toimintaa. Talvella taas vuoroja on rajoitetusti. Vähän tehostetummin ollaan koitettu treenata syksyn jälkeen Tanjan koutsauksessa, nyt taas pakkaset ovat sotkeneet ne kuviot.



Heinäkuulla seuramme järjesti isommat kisat kuin koskaan aikaisemmin, agipitsi. Kisat sujuivat järjestelyiltään mitä loistavimmin. Seuramme väellä on huippu yhteishenki, meillä on hauskaa keskenämme mikä ilmeisimmin välittyy muillekin, huippu hyvää palautetta tuli ihan kiitettäväsiti kisojen jälkeen! hyvä me! Kisoissa ratkottiin samalla seuramestaruus, Ebba hienosti seuramestari kakkonen Bitin jälkeen. Ebba sai myös ensimäisen sertinsä ja natiaisenkin ava kello alkoi tikittää. Syyskuussa tuli toinen serti, valioitumis mahdollisuus Ebballa olis tulevana kesänä jos hyvin menee. Niin no, näyttelytuloshan Ebeltä viel puuttuu, se asia on pakko hoitaa tämänvuoden aikana.


Elokuulla taas leireiltiin seuran väen kanssa,. Tällä kertaa Kuralankartanotilalla. Kouluttajana meillä oli Jänesniemen Elina. Mukava viikonloppu tuli vietettyä, savusaunaa, hyvää ruokaa ja paljon! hauskaa illanviettoa hyvässä seurassa ja tietenkin hyvää agikoulutusta.


Olihan meillä jossain vaiheessa keväällä Oreniuksen Juhakin vetämässä treenejä. Ne on ihan huippu koulutuksia, siellä mentiin taas melkein verenmaku suussa =) . Foxi porukoiden joukossa ollaan saatu Jaakon laadukasta kuolutusta. Janitan huippu koulutuksessa taas saatiin olla Nadador kennelin porukoiden joukossa.

Vuoden ehdottomasti huipuin hetki oli kun Soolo lokakuussa sai viimeisen agisertinsä ja valioitui. Minun agilityuran ensimmäinen agilityvalio, ihan huippua! Mun ihanan kaheli Soolo =)

Saan olla myös tyytyväinen et molemmat koirat ovat oleet terveenä. Soololla jalka vaivat ovat jo melkeen unholassa, joskus rasituksen jälkeen voi pientä oireilua olla. Tanjan taidokkaat kätöset hoitavaa säänöllisesti molempien lihaksistoa ja osteopaatti käsittelyä noin kaks kertaa vuodessa. Liian läheltä on joutunut seuraamaan ettei ole itsestään selvää omistaa terve koira =( siksi osaan olla asiasta entistä kiitollisempi!

Toivon tältäkin vuodelta huippu hetkiä harrastuksen parissa.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

KYllä siihen Sooloon on tullut lisää potkua..ja sinäkin välillä muistat hyvin keskittyä..Hyvä siitä vielä tulee ja tänävuonna mennään täysillä nauttien ja fiilistellen ihanan koiran kanssa.t Tarja ja Zoco