22.9.2009

Analysointia

Jäin tänään oikeen miettimään noita meidän koiria. Yks tuttu tyttö oli asiakkaana ja tuli jutuks noi meidän koirat ja kuinka ollakkaan agility. Tämä Veera on tutustunut meidän koiriin kotioloissa ja nähnyt Soolon ja Ebban käytöksen erilaisuuden. Hän ihmetteli et miten Ebba voi olla se kuuliaisenpi aksaaja kun koti oloissa ei oo hetkenkää paikoillaan, syliinkään ei osaa aseettua kieli vaan käy taukoamatta ja trimpaa. Ebba mielellään roikkuis lahkeessa kiinni saalistais imuria, harjaa, luuttua... sadasosa sekunnissa mun tossu katoaa näkö piiristä jos ne jalasta pois otan jne... eli ikiliikkuja=) Ebba myös pitää kurissa ja nuhteessa kaikki vierailevat koirat. Soolosta taas on aiemminkin kommentoitu et ompa se rauhallinen. Soolo viihtyy sylissä, erityis hyvä paikka on Saulin syli ja siinä Soolo mielellään aikaansa illalla viettääkin. Kyllähän Soolokin nuorempana kohjotti mut silti oon ollut aina sitämieltä et se osaa koti oloissa ottaa rennosti. No Soolo kun pääsee töihin niin siinä vaiheessa on kierrokset korkeella, ja sen ilmeestä jo näkee onks kuulo p...ä Moni kun on nähnyt Sooloa vain kotioloissa ihmettelee et miten voi kun se on niin rauhallinen. Eli ohjattavuudelta Ebba on helppo ja tekee se mitä pyydetään kun Soolo tekee mitä pyydetää ja sit viel vähän lisää ellei viesti liiku ohjaajalta ajoissa koiralle=)
Oikeen kun ajattelen minkäläisia on Pogo ja Ziki, rauhallisia sohvaperunoita kotona. Kaikki ketkä ovat nähneet kyseiset koirat aksaamas niin oksat pois, siinä on menoa, meininkiä ja myös mielellään yllätyksellisiä=D Pogosta on eräitä kertoja kysytty et miten sen kanssa pärjää kun on tollainen kohjo. Gille taas on aiheuttanut puuhasteluillaan harmaita hiuksia, on enemmän minä, minä tyyppi. Radalla Gillestä vois sanoa et sinne mennää minne ohjataan, varmaa ja tasaista meno ihan kuin Ebballa. Mielenkiintoista kun luulis asian oleva juuri toisiin päin, nämä niinsanotut rauhalliset olis radallakin iisejä, kun taas noi kohjot kohjottais radallakin. Niin et ota noista koirista nyt jotain selkoa=)

1 kommentti:

Sanna ja pojat kirjoitti...

Jospa Soololla ja Pogolla on joku varastohuone minne ne kerää kaiken energian, ja käyttää sen sitten kentällä. Mitäpä sitä tuhlaamaan energiaansa turhanpäiväiseen tossuun tai maton repimiseen!? Ja Ebban kohdalla sitä energiaa on niin paljon, kun se on kuitenkin normaali vesikoira, mutta pienemmässä paketissa - niin sit se energia vaan pursuu yli!! ;) tai sit vois ehkä olla joku fiksumpikin selitys :P