2.5.2010

Seinäjoki 1.5

Vappu päivänä suunnistimme Terhin kanssa Seinäjoelle kisaamaan. Säätiedotteet eivät luvanneet mitenkään loistavaa vappu ilmaa. Tämän kevää ekat ulko kisat kun oli kysymyksessä niin Terhin kunigas idea oli et otetaan asuntovaunu mukaan. Loisto idea minusta mut joidenkin mielestä varmaan päätön sellainen ;) Terhillä kun kokemus vaunun vetämisestä oli kovasti vähäinen. Lauantai aamulla Mikko passitti Terhin harjoittelemaan peruttamista, jos vaikka sitä taitoa matkan varrella jossain tarvittais. Se oppi sai riittää ja matkaan. Tulo ja meno matka sujui loistavasti, vaunu yhtenä kappaleena eikä tietääkseni mitää ylimääräistä matkanvarrellelta mukaan otettu tai teilattu =) Kyllä Terhistä loistava karavaanari viel kehittyy.

Aloitetaas Soolosta. Nyt tuntui hyvältä ohjata Sooloa, olin paremmin ohjauksessa mukana vaikka vielläkin huomaan et mun liike vähän jämähtää. Ekalta radalta yks typerä riman pudotus kolmos hypyllä. Oma ajoitus käänöksessä vähän myöhässä ja taidan myös olla vähän tiellä. Tällä radalla erityisesti omassa liikkumisessa parantamista (taisi olla suoritus paineita Oululais yleisöstä ;) Keppien jälkeisessä kuviossa vähän tökkii ja aan jälkeinen muuri valahtaa, huono aan kontakti mun korvien välissä ja lakkaan ohjaamasta ;/

Kakkos radalla huippu fiilis. Tuntui ihanalta ja kevyeeltä ohjata koiraa millä on into katossa=) Taas harmillinen vitonen, kepeillä Soolo ampas kakkosväliin. En tiedä rynninkö liikaa mukana, mut noita vastaavia virheitä on nyt tullut luvattoman paljon! Treeneissa taitaa nyt tulla ohjurit käyttöön. Muilta osin mielestäni rata oli sujuva, olin tosi tyytyväinen.

Vimppa rata, no joo. Olin Ebban kanssa hyllyttänyt jo sen radan pituuten viennissä, Terhin kanssa tehtiin toiminta suunnitelman muutos nelos hypyn ohjauksessa. Suunnitelma oli hyvä mut rataantutustumisessa olis pitänyt jo huomata se vaihtoehto. Tiedostin kyllä riskin irtoavalla koiralla mitä pituuden jälkee tapahtuu jos ei tarpeeksi ajoissa viesti koiralle käänöstä. Joo hyllyhän siitä tuli, en sit kertonut tarpeeks selvästi et pituuden jälkeen käännytään keinulle, Soolo kyllä irtoo se tuli taas todistettua. Minä hyppään tasajalkaa kutsun koiraa mikä määrätietoiseti tietää et tonne putkeenhan nyt piti mennä, ei pitänyt. Ärsytti oma tohelointi ja leiskui joku ruma sana******** tuomari heristeli sormea et hyi kylläkin hymyssä suin :) ei varmaan jäänyt epäselväksi tuomarille et itseäni sadattelin, koirahan teki sen minkä ymmärsi. Tuomarinsihteerin lapussa huomautus, suun pesu saippualla :) pesen kyllä! (Älä vaihda rata suunnitelmaa rataantutustumisen jälkeen... Zikillä ja Terhillä samassa kohtaa, koira vähän irtos ;)


Päivämäärä tuli kirjattua videoihin väärin, Toukokuuhan nyt jo on kovaa vauhtia kohti kesää mennään


Ebban kanssa oon vähän ihmeissäni. Joka radalla tuli outoja virheitä. Jotenkin Ebe on taas niin herkkänä, aloitan taas saman virren et onks juoksut tullossa??? Ennen juoksuja Ebba oli samanlainen kun nyt, ennalta arvaamaton. Kieltäytyi keinulta, alitti hypyn jne... Kyllähän Ebba paikoin kulki tosi kivasti mut joka radallla tuli noita kummallisuuksia. Viime juoksu väli oli vuoden et eihän sen mukaan pitäis, mut toi herkkyys vaihe kyl antais vitteitä siihen. Tiedä häntä. Koirat olivat auto matkalla boksissa, eikä Ebba osannut ottaa niin lunkisti, vaan seisoa tönötti kun muut kaverit lepäilivät. Voi olla et siks vähän uuvuttikin.Ekalla radalla tuli keinulta kielto ja yks rima tippu, muilta osin ihan sujuva rata. Ebban kanssa olin jopa paremmin mukana pujottelun jälkeisellä hyppy kuviolla. Puomin kontaktilla parantamisen varaa mua aan kontakti oli hyvä. Kakkos rata oli paras rata Ebban kanssa vaikkakin hylkynä maaliin tultiinkin. En ohjannut tarpeeks huolella ja Ebba tuli suoran putken jälkeisen hypyn ohi mitä en korjannut. Takaakierto kohdassa päätin pyörittää koiran siivekkeen ympäri. Ebba hienosti siivekettä nuollen suoritti esteen tullen riman alta, otin saman kohdan viellä uudelleen ja sama juttu edelleen:( Okserilla tuli riman pudotus myös, uus juttu on myös rimojen pudottelu.Vimppa rata jäikin sit lyhyeen. Ebban kanssa suoritin nelos hypyn jälkeisen elämän eri puolelta kun Soolon ja totesin et koira ohjautuu ohi pituuden ellei pääse tarpeeksi itse etteen ohjaamaan. Niinhä siinä Ebban kanssa kävi, siks vaihdoin suunnitelman Soolon osalta. Hylky jo alla niin palautin ipanan aan kontaktille takaisin ja poistuttiin radalta suorinta reittiä.



Kiva oli käydä Seinäjoella kisaamassa, tunnelma oli paljon rennompaa kun täällä eteläsuomen kisa kentillä!!!


Seuraavat kisat kisataankin sit Ahvenanmaalla, niitä odotellessa. Toivottavasti ilmat olis tänävuonna meille suosiollisemmat kun viime vuonna.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli mukava nähdä Soolon menoa..edelleenkin olen sitä mieltä että sinulla on upea koira ja kun itse vaan maltat niin muut saa ihmetellä...t OULU

Sanna ja pojat kirjoitti...

Hihihih. SooloeieieiPaskaperkele - ihan paras!!

Anne-Mari ja Heppu + Svingi kirjoitti...

Soolon toka rata oli hieno, wau mitä spurtteja sä Taru otat! :) Ehdit joka paikkaan, kun olit hyvin suunnitellut, hienoa!
Vimpan radan sadattelut oli kans hyviä :-D hah!

Taru kirjoitti...

Tarja tiedän et mulla on upea koira =) Kiitos Ansku! Joo vänhän oli noloa käytöstä, mutkun...siitä olis jo voinut pyytää julkisesti anteeks ;) Terhillä oli ainakin hauskaa!